Sidor

03 oktober 2007

Lägenhetsförsäljningen dag 2

I går kväll låg budgivningen fortfarande kvar på utgångsbudet till min fasa. Men i dag har den tack och lov rullat på, och upp en bit. Nu ligger senaste buget (som förmodligen är det sista) på hundra tusen mer än vad grannen ovanför oss (med exakt likadan lägenhet) sålde för förra veckan! Jipppi! Jag veet.. det är ingen tävling.. Men vi hade ju satt in nya trägolv och gjort oss till, det hade faktiskt inte han.

10 kommentarer:

Åbbe & Björne sa...

100´ før nya golv ær inte så dumt!

Anonym sa...

Å vad skönt att det verkar lösa sig! Då får ni ju iaf tillbaka vad ni la ut för golven, förmodligen med råge. Grattis!!!

Skolfröken sa...

Grattis! Både till lägenhet och nytt jobb!

Snäckan sa...

Jag gillade verkligen din bröllpsblogg och passade på att rekommendera den till alla som gick i giftastankar. Men jag måste säga att jag om möjligt gillar din nygifta dravvel-blogg ännu bättre!! Lycka till med budgivningen och nya jobbet!

Camillas Drömmar sa...

Heej!
Det var jätte längesen jag var här inne och hälsade på (nästan så att jag skäms)
STORT Grattis till bröllopet!!
Ni såg helt underbara ut båda två, och vilken brudbukett kändes nästan som det kunde ha varit jag som gjort den!:)hihi
Ska komma och hälsa på lite oftare!

hanna sa...

wohooooooo!

Johanna sa...

Det är ju kul att ni får pengar men nu kommer mäklaren i mig fram igen: Du vet att man inte får sätta lockpriser och att säljaren måste vara beredd att sälja för utgångspriset!? Grattis iallafall.

Anonym sa...

Björne> I know, det är skitbra! När ni är i stan nästa gång så har vi ett gästrum till er. Taste the word.. gästrum. :)

Förhoppninsis> Nya golv till nya lyan får det bli nu då.

Skolfröken> Dubbelt tack!

Snäckan> Roligt, det värmer!

Camillas drömmar> Gör det. Och tackar för snälla ord om vårt bröllop. :)

Hanna> Yeeeah!

Jolla> I know I know! Vi hade såklart sålt för utgångsbudet (fast då hade vår budget skitit sig) men nu är det bara att hurra för att vi slapp det. Dubbelsidigt det där, när man köper ena dagen (och då hatar allt som heter mäklare och budgivningar) för att i nästa stund sälja och då hoppas på så bra pris som möjligt såklart.

Anonym sa...

Som säljare behöver man väl inte alls vara beredd att sälja för utgångspriset? Jag har många vänner som vunnit budgivningar en bra bit över utgångspriset, men ändå inte fått köpta, då säljaren förväntat sig ännu mer. Rätta mig om jag har fel. Och lockpriser, det är väl det ändå som existerar i Sthlmsområdet, säger hon som blivit lite "bostadsbitter" efter galet lång bostadsjakt. :)

Johanna sa...

Nej, Jessica, enligt lagen är det förbjudet med lockpriser och därför ska säljaren vara beredd att sälja till utgångspriset. Däremot MÅSTE man ju inte sälja till vem som helst, det får man ju bestämma själv och det är inte så att man måste sälja till den som bjuder högst heller.

Sätter mäklaren ett lockpris ska den anmälas till fastighetsmäklarnämnden där den antingen kan få en varning eller bli av med sin registering.

Men det är klart jag förstår att man vill ha ett så högt pris som möjligt :)