Sidor

11 oktober 2007

Äktenskapsförord

I samband med köpet av nya lyan så bestämde vi oss för att skriva ett äktenskapsförord ändå, så i morse hade vi bestämt möte med en jurist. Det är fan ALLT annat än roligt att sitta och fundera i banor som tänk-om-det-tar-slut.. hur gör vi då? Men det är ännu värre att tänka tänk-om-en-av-oss-går-bort, eller tänk-om-vi-båda-skulle-gå-bort-samtidigt.. hur vill vi ha det då?
Men nu är det gjort. Skönt! Nu finns det nedskrivet hur vi ville ha det, när vi var sams och i livet. Får bara hoppas att vi aldrig behöver se åt det här pappret igen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra gjort!! För oss var det en självklarhet med äktenskapsförord och eftesom jag är jurist har jag sett lite för många gånger hur illa det kan gå om man inte har ett... nu vill ju alla tro att det aldrig kommer hända en själv, men som vi sa till klienterna, man sätter sig ju inte i en bil som med stor sannorlikhet kommer explodera. (skilsmässostatisktiken är rätt tydlig) Det är ungefär samma sak. SÅ mycket snyggare separationer och spec om man har barn inblandade och man ska försöka få ett fungerande samarbete sen så är det oerhört viktigt!

ModiX sa...

Jag är helt tvärtemot grejen. Visst. Skilsmässan blir säkert cirkus om det mot förmodan skulle bli ngn men det var 99% av skilsmässorna med förord när jag satt på familjebyrå ändå så det känns hugget som stucket.