Sidor

28 februari 2007

Bröllop-no-nos

Ni har säkert alla varit på något bröllop någongång där ni tänk - "Oh no, så där skulle jag inte göra i fall det var mitt bröllop!" Det kan vara allt från den äckliga tacosbuffén till den överförfriskade toastmastern. Dålig planering från brudparet eller bara något oförutsägbart som de inte alls kunnat råda över. Har du några exempel som vi blivande par kan försöka ha i bakhuvudet nu när vi planerar?

Här kommer ett par från mig:

Välj en toastmaster som vill vara toastmaster. Har varit på bröllop där toastmastern mest stått upp högröd i ansiktet och skruvat på sig generat när han deklarerat nästa talare.

Small kids suck. Sorry för att jag säger det, jag vet att småbarnsföräldrar ofta tycker att det är en självklarhet med att få ta med sina barn och att brudpar med kids tycker det är helt ok. Själv tycker jag det är en rejäl partykiller att få en mamma/pappa med sin gapiga bebis till bordsgranne.

Betalbar? Om gästerna ska betala för sin egen dryck så se till att det är till självkostnadspris på något sätt. Att betala 140 kronor/drink är ingen stämningshöjare.

Bjud folk ni känner eller ha ett mindre bröllop. Har varit på bröllop där brudparet ville ha en stor fest, så de bjöd in massvis med människor de knappt kände. B.la mig. Blir en väldigt underlig stämning då.

Gifter ni er kyrkligt? Stäm av med prästen då så att ni verkligen får köra kyssen i kyrkan. Många präster/kyrkor tycker inte att det ska ingå i akten.. och som åskådare blir det ett antiklimat som bara den när det man sitter och väntar på uteblir.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Är det vanligt att man kysser varandra under vigseln i sverige?Det är väl det man står och väntar på utanför kyrkan, att brudparet ska komma ut och göra den klassiska kyssen på trappan.
Och så vill nog jag ha det. Tror jag.

Anonym sa...

Väldigt konstigt tycker jag det låter det som du skriver om kyssen.. har bara varit på kyrkbröllop och där har alla kyssar varit med.. däremot har det förekommit att inte prästen har hållit ngt vigseltal .. vilket gör att bröllopet blir väldigt opersonligt!

Angelica sa...

Var på ett bröllop i somras där brudparet inte kyssets i kyrkan, de höll inte varandra i händerna hellre. Och prästen var opersonlig. Det kändes så "åååååååååh,hej, vad de ska bli lyckliga.. "

Maria sa...

Hmm när jag var på bröllop när jag var typ tio blev jag placerad med massor av okända trettioåringar, och resten av mina syskon och min familj utspridda på olika ställen.
Så bordsplaceringar går bort! Eller så kan man sätta yngre barn på ett eget bord eller tillsammans.

Anonym sa...

Håller ochså med att bordsplaceringen behöver ses över ordentligt. Jag, då singel, hamnade mellan en gammal moster som bruden sällan träffar och på andra sidan en kusin som var lagomt intresserad av tillställningen, samt snett mittemot mej ett gammalt ex. ...och vickningen varmkorv med bröd. *suck*

smul sa...

Eller så kan man ju skita i sig själv när man blir bjuden på bröllop och tänka att det är deras dag inte min och om de vill ha varm korv med bröd så har de säkert det av en anledning.

Kanske var deras första date vid en korvkiosk.. tex.

I nöd och lust sa...

Vi har också tänkt ha varmkorv.. :(
Iom att vi är på en liten "folkpark" så tänkte vi att korv med räksallad och pucko skulle passa bra mitt i natten.

De bröllop jag har varit på har haft allt från Janssons frestelse till ostbricka och nu senast.. ostbaguetter.

smul sa...

varmkorv är skitbra, gott! ha bollkastning på ölburkar som det står nygifta på eller nåt. Dansbanestuk är roligt. tombola, shokladhjul. Ja inte vet jag vad ni ska ha men som sagt, kör på!

På ett bröllop jag var på fick vi ölkorv, hemlagat hårt bröd och whiskeysheddar och öl till vickning. Det var perfekt eftersom det var det som de gillade mest.

Kerstin sa...

Jag älskar korv! Klart ni ska ha varm korv på en folkpark, inget kan ju passa bättre. :-)

Att man ska bli så nojig för att en annan person tycker att korv är tråkigt... Enkelt, billigt, bra, gott. Vi ska också ha korv. Om jag inte blir mer nojig förstås.

Skogsrået sa...

Varför det nu skulle vara något fel på korv med bröd? Enligt min uppfattning är det något som de flesta gillar och gärna äter efter några timmar med fest och öl.

I motsats till ansjovisen i Janssons Frestelse, eller andra saker som det är förvånandsvärt många som inte gillar. Hela tanken med vickning är ju att folk ska få något i magen innan de sticker, inte att det ska vaar "Fin-mat"...

Anonym sa...

Blir lite orolig när jag läser att barnen sitter och gapar och är störiga. Jag har varit på tolv bröllop med barn, men har aldrig varit med om detta. Nu skall jag själv gifta mig, tror ni verkligen jag behöver vara orolig för att barnen ska fördärva bröllopet..