Sidor

31 maj 2006

Ångest efter semester

Vi har varit och solat utomlands i en vecka - helt underbart! Men så kommer man hem och inser att man har trettio miljoner mail, sjuttiotusen nyheter och bloggar man inte hunnit med att hänga med i, driljarder saker som behöver styras upp och suck.. min tid räcker inte alls till. Inte till att göra allt riktigt bra.

Jag vet att jag borde stressa av mer. Tänka att jag faktiskt bara kan göra mitt bästa några timmar om dagen och inte kräva mer än så av mig själv. Men det är lättare sagt än gjort. Jag vill vara en lysande resurs på jobbet, en hängiven flickvän, bli med barn, hitta ett hus, städa, umgås, hinna lyssna, blogga så det glöder, träna, gå ner i vikt, städa, noppa ögonbrynen, sortera pärmarna.. fan. This shit eats me.

20 maj 2006

Hitta inspiration till bröllopsfotografierna

När man väl bestämt sig för en fotograf till sitt bröllop så är det god idé att kunna visa honom eller henne bröllopsfoton som man själv tycker är vackra och önskar att sina bilder ska gå lite i stil med. Välj ut lite poser som är roliga, vackra, något att kunna ha som tackkort, något att ha på väggen, några att skratta åt och massor för att minnas sin fina dag.

Här är ett gäng bröllopsfotografers hemsidor med bilder:
Jannis Politidis, Estethia, Bildtorget, Easyfoto, Rixfoto, Wiwi Aronsson, fotograf Cecilia, Ninas foto, Ciprian, Mats Althin, Stephan Berglund, The weddingteam, Adora foto, Petra Hall, Northern light, fotograf Michael, Anders Swahlström, Marit Larsson, Ricke, Jenny Blad, Caroline Kiviniemi, Mats Magnusson

Vet du någon sida som har fina gärna lite annorlunda bilder, så tipsa mig gärna.

Och så en liten babypresent


Vi har inga barn men för dom som har, väntar eller känner någon med smått så är dom här små seten tokgulliga!


En liten väska med sparkdräkt, mössa och hakklapp. Tryckta med valfritt djur och bebisens förnamn. Hittas här.

Dörrkuddar

Hur gulliga är inte dom här att hänga utanför dörren på bröllopsnatten eller under brölopsresan? Finns här att köpa, men är säkert enkla att sy och brodera själv.

19 maj 2006

Mina favoriter bland alla askar


Det finns tusentals olika små askar att ge bort "favors" - gästpresenter i. Här är mina favoritmodeller. Dom små brud och brudgumsaskarna hittas här och vore superfina att ställa ut på alla damer och herrars platser. Dom rosa boxarna kommer också från Weddingfavorites och är dekorerade med bedårande personaliserade klistermärken som finns här i flera olika varianter.

Trolla med tyg


Med snygga tyger kan man fixa till det mesta. Gömma fula dörrar i sin festlokal, klä in tråkiga stolar eller sy egna billiga dukar. IKEA har en hel uppsjö av bröllopiga tyger till riktigt bra priser.

Vill man hellre mönstra tyget själv så köper man helt enkelt ett vitt bomullstyg och stämplar eller målar dit sitt mönster med textilfärg. Finns i pysselbutiker.

18 maj 2006

Kändisbröllopsfråga

Vilket bröllop hade du helst varit gäst på?
Jessica Simpson & Nicks
David Beckham & Victorias
Nicolas Cage & Alice Kims
Prince Charles & Camillas
Britney Spears & Kevins
Carmen Electra & Daves

17 maj 2006

Nyfiken


Vilken bröllopstidningen är din favorit?
Amelia Brud
Allt om bröllop
Bröllopsmagasinet
Bröllopsguiden
Föredrar utländska tidningar

16 maj 2006

Kolla in kungen!

Här kan man titta på hur det såg ut när kungen och drottningen gifte sig den 19 juni 1976. Tycker det är gulligt hur mycket de pussas och försöker vara nära-nära hela tiden. Läste en intervjuv med kungen häromdagen där han knappt gjorde annat än sitta och kärleksbomba sin hustru. Han verkar fin han tycker jag. :)

15 maj 2006

Sockersött


Cox & Cox hittar man de här vackra sockerbitarna som verkligen piffar upp bröllopsfikat!

Hjärtformade tomtebloss

Dom här ljuvliga tomteblossen kan tillsammans med fina tändsticksaskar vid varje plats bidra till en speciell stund tror jag. Alla gästerna ombeds tända sitt tomtebloss - brudparet håller middagens sista skål - och så börjar dansen och efterfesten!

Kan köpas hos Cox&Cox

Kändisbröllop: Elvis Presley


Om man är så snygg som the King så kommer man tillochmed undan med att ha en ful nejlika som corsage.

Har du drabbats av brudpsykos?

Så vet du att du har en brudpsykos:
. När en kompis berättar att hennes kille är otrogen pratar du bara om vilka strumpor du ska ha under brudklänningen - det är mycket viktigare.
. Du tycker dina singelväninnor är antingen patetiska eller ömkansvärda.
. Du köper hem fem sorters vit spets för att se vilken nyans som passar bäst som slöja.

Här kan man göra hela testet.

Hjärtan som placeringslappar

Här är en variant på bordsplacering som går att göra på mängder av olika sätt. Blingblinga med vackra paljetter eller stenar, klä in i spets eller måla i olika mönster och färger!

Lär dig vika servetter till festdukningen


Brud & bröllop kan man se massor av fina servettvikningar med tillhörande instruktioner på vikningarna.

Kändisbröllop: Carmen Electra




Så här tjusigt såg det ut när den ursnygga Carmen Electra äktade sin Dave Navarro!

12 maj 2006

Snyggt vikta servetter gör massor


Scrappa om ditt bröllop

Här är en duktig scrappare som satt ihop ett fint bröllopsalbum. Scrapbooking är en starkt växande trend från USA och butikerna för alla tillbehör poppar upp som svampar ur marken i Stockholm.

11 maj 2006

Festfixa fula stolar



Stolarna i vår lokal är inge vidare, så ngn typ av tillpiffning kommer de nog att kräva.

10 maj 2006

Venus 4387

Så heter klänningen som jag blev kär i idag.

Jag och mamma var på "Cosmos bröllopsexperterna/Björgs agenturer" idag och kollade lite grand. Jag testade klänningen som jag bloggat om förut, den vadkorta med tyll nertill som jag trodde skulle sitta som en smeck. Tyvärr inte. Det såg ut som en klänning jag skulle kunna gå och fika i på sommaren. Inte som en man kan gifta sig i. Så i stället testade jag några andra enklare modeller. Fina, men inte mer än så. Tillsist föreslog mamma att jag skulle prova en väldigt utsmyckad variant med släp, någonting jag inte alls hade tänkt mig. Men efter lite tjat drog jag på mig den - och blev förälskad. Underbart vacker upptill, broderad med små små pärlor och så höftdraperad. Modellen nedan liknar den jag provade lite grand - men den finns inte på bild än. (Ny modell).




Släpet måste i så fall bort dock. Jag vill inte dansa runt i gruset med vitt långt släp. 6.900:-, är det ok att lägga så mycket pengar på en klänning?

Cosmos
Norr mälarstrand 36
Tfn: 08 650 73 00

04 maj 2006

Raggarbröllop

SANDVIKEN Kyrksalen var utbytt mot en stuga vid en idyllisk skogssjö. Utanför trängdes 33 "amerikanare" av varierande modeller. Tradition och nyskapande blandades vid gårdagens raggarbröllop vid Svartviksstugan.
Läs hela artikeln hos Gefle Dagblad