Sidor

28 augusti 2006

Ät dina blommor kanderade












Foto: Foodtv.ca

Ett vackert sätt att konservera sina blommor är att "kandera" dom. Det innebär att man målar blombladen i sockervatten för att dom ska stelna. Blommorna behåller sin vackra färg och blir superfina att dekorera te.x. bröllopstårtan med.


Blommor som är ätbara och lämpliga för kandering:

Tagetes , Blomsterkrasse, Viol, Gurkört, Temynta, Luktviol, Syren, Ros, Lavendel, Mimosa

För att kandera behöver du:
1 äggvita
Florsocker
En mjuk konstnärspensel


Gör så här:
Vispa äggvitan till ett bubblande men inte hårt skum. Pensla sedan blommorna med äggvitan och doppa dom därefter i florsockret. Strö efteråt med florsocker så att ingen fläck blir kvar. Låt blommorna torka i rumsvärme och förvara dom torrt före användning.

Öva gärna ett par gången innan det är skarpt läge så att ni inte sitter med bruna slokande violer på bröllopsdagen. Det är enkelt är kandera, men inte hur lätt som helst.

2 kommentarer:

Minna Mercke Schmidt sa...

Så fina! Har sett liknande i nån tidning och undrat sedan hur man gör egentligen. Nu vet jag. Tack!
Underbar sida du har, man blir sugen på att ordna bröllop. Nån annans : )))

Anonym sa...

Vad kul att du hittat hit! Jag brukar läsa din fina blogg och längta ihjäl mig efter en grön plätt att fixa med.