Sidor

26 februari 2011

Babyboom 2011/2012


Hurra för fler ungar! Vi är flera stycken i mitt gamla föräldragängshäng som väntar på varsin tvåa ungefär samtidigt, och så är det flera nära vänner som är i startgroparna för nummer ett just nu. Sjukt kul och jag ser verkligen fram mot alla små nya kompisar som tillkommer till umgängeskretsen.

25 februari 2011

Suddig men söt



Så här kul kan man ha med 1 st mormor och 1 st passionsfruktsskal.

24 februari 2011

Kickboxarn

Nu är det full rulle i magen! Vecka 20.

22 februari 2011

Sådant vi sa


"Vårt barn ska inte hänga på Andys Lekland"
"Vårt barn ska inte lära sig äta McDonalds-mat"
"Vårt barn ska inte få tjata sig till att ständigt åka sådana där barnkaruseller i köpcentrum"
"Vårt barn ska inte få äta kakor vareviga dag"

21 februari 2011

Hon sprattlade och mådde bra!

Och ja - det blir en liten tös. Och ja - vi svävar på små moln.

20 februari 2011

IT-stund har guld i mun


Rigo har ännu inte alls förstått grejen med tv eller film. Medan hans jämnåriga bänkar sig som små ljus framför Bolibompa sätter han sig hellre med iPaden eller iPhonen och spelar sina älskade spel. Högt i kurs just nu står spel där man letar efter djur som gömt sig eller att lyssna på roliga bil och djurljud. Peekaboo Farm, Peek-a-boo, PreSchool Monkey LunchBox och I hear Ewe är alla spel som går varma här om dagarna.

Nervöst inför morgondagen

I morgon direkt efter jobbet är det dags för rutinultraljudet och jag är så nervös att jag vill krypa ur mitt eget skinn. Tänk om bebisen inte lever längre? Tänk om den är allvarligt sjuk? Här har jag gått och mest sett fram mot att få reda på könet i morgon men nu är det helt andra tankar som snurrar runt i skallen. Håll tummarna för oss. Jag längtar så mycket efter det här barnet att jag blir sjuk i hjärtat av sorg när jag tänker på allt som skulle kunna inträffa.. :(

18 februari 2011

Där ÄR den JU!


Sedan dagisstarten har alltfler ord börja dyka upp hemma. Som att han exempelvis förvånat utbrister "Där ÄR den JU!" lite när som helst.
Som idag när han kommer ut till mig i köket, greppar tag i sin barnstol och säger "DÄR är den JU!" som om han gått och letat förtvivlat efter just denna vita IKEA-stol i en evighet. Fino.

Annars är det samma gamla ord som gått varma i någon månad nu.
Anka. (Alla slags fåglar)
Nenne (Napp).
Nopp (Snopp).
VoffVoff (Hund).
Namnam (Mat).
Titta där.
Lampa.
Natto (Naku)
Pela (Spela).
Bää (Lamm).
Tappa (Slänga, ramla, tappa).

17 februari 2011

Kattunge till sommaren?

Förhoppningsvis så har Nakus syster Tella blivit gravid i dagarna, och borde i så fall få kattungar om drygt två månader. Och tolv veckor efter det så flyttar i så fall en gråsvart hane hem till oss om det blir någon sådan. Håll tummarna för det.

Egentligen räcker det gott och väl med en katt för oss, men vi tycker så synd om Naku som måste vara ensam hela dagarna nu när vi jobbar och är på dagis så det känns bussigast mot honom att skaffa lite sällskap.

Och så känns det som en bra start för den lille att komma hit ungefär samtidigt som vi kommer vara föräldralediga i drygt ett år så att han hinner bli riktigt ompysslad i början precis som Naku blev. Tror det är hela anledningen till att Naku är så ovanligt social som han är.

Bilden th: Andres och kisse från Tellas förra kull.

Första inskolningsdagen

Dagishämtning

Nu ska jag pallra mig iväg till dagis för att hämta hem Rigolito. Varje morgon skär det i hjärtat när han ska lämnas och hans lilla underläpp börjar darra, men å andra sidan ser jag ju att så fort jag kommit bakom krönet så slutar han gråta och när det är dax för hämtning på eftermiddagen vill han ju sällan ens följa med hem igen - så det lugnar mammasamvetet.

Vecka 19 - snart dax för rutinultraljud

Nu räknar vi ner dagarna verkligen. På måndag är det dax för rutinultraljudet när vi ska få se om allt står rätt till i magen. Även fast jag börjat känna små försiktiga sparkar så vill inte oron riktigt ge sig, så det ska bli väldigt skönt att få kika till den lille. Om hen inte ligger och kniper ihop knäna är det tanken att vi ska få reda på könet också.. mycket spännande!Tänk – när vi väntade Rigo kändes det inte det minsta relevant att ta reda på om han var pojke eller flicka men den här gången är vi olidligt nyfikna. Jag tror att det kan bli lättare att förbereda Rigo på att så småsyskon också om vi kan prata om lillebror eller lillasyster istället för bara bebisen. Men han vill ju helst ha en anka har han sagt så han blir väl besviken oavsett.