Sidor

10 januari 2014

Midnatt

Lägenheten är tyst. Hör bara hur katterna lapar vatten inne i köket och hur någon av er vänder sig om lite då och då i sängen, dunsar till i väggen och somnar om.
Jag var inne och kikade till er nyss. Lillasysters ben invirade i storebrors. Halvöppna små snarkandes munnen. En bebis under guldfiskmönstrad filt.

Herregud vad jag älskar er.

07 januari 2014

Nyårslöften. Eller låt oss kalla det.. ambitioner.

- Skippa nyheter. Jag blir bottenlöst deppig av att dagligen ta del av kvällstidningarnas svarta rubriker om tragedier och människans elakhet. Har gjort nyhetsuppehåll förut och då mått mycket bättre i min icke-fullt-uppdaterade-bubbla.

- Lära mig beskära träd.

- Plastbanta. Jag älskar ju plast. Men jag vill leva ett långt liv och tänker att varje liten miljöeffort räknas, så jag måste börja gallra ut plastet från hemmet och ersätta med andra snygga material.

- Speak up. Varje gång någon kläcker en förminskande eller fördomsfull kommentar om folk så ska jag väsa ifrån. Även om det blir otrevlig stämning och jag ibland är lite skraj för sånt. För att det är endast i medhåll eller i tystnad idioti kan växa.

- Sluta gnälla över utseendeshangups. Jag har en dotter God damn it! Vill inte förgifta henne med alla hur-kvinnor-borde-vara-och-se-ut-ideer jag blivit marinerad med i hela mitt liv. Antingen rättar jag till mina solens fläckar, eller så måste jag knipa.

- Inte curla vuxna.

- Bada mer. Jag är en badkruka i kallt vatten, men i sommar ska jag skärpa till mig och plaska som aldrig förr.

- Handla ekologiskt. För att jag har råd att inte vara dumsnål.

- Få bättre tålamoood. Lära mig räkna långsamt till hundra och profylaxandas när grejer drar ut på tiden.

- Rita mera. Få ihop en barnbok kanske. Kanske. (Har varit på löfteslistan förr :)  )

- Köpa mig en symaskin och ge mig på någonting mer avancerat än gardinlängder.

- Satsa på energigivande grejer. Här måste jag ändå dunka mig själv i ryggen. Har blivit så oerhört mycket bättre på att viga min tid åt saker och människor som ger energi, och välja bort sådant som dränerar på kraft.

- Lägga telefon på hyllan. Vi kollar våra mobiler 320 gånger om dagen. Hur sjukt är det? Nu läggs den i hallen på kvällen så jag kan fokusera på verkliga grejer istället.

- Hejdå tv-jävel. Vi är djupt fast i tv-träsket. När ungarna lagt sig - tv. För att de ska hålla sig lugna medans vi lagar mat - tv. För att varva ner efter jobbet - tv. Tv. Tv. Tv. Jag har börjat hata den där tv:n och allt slentriantittande. Så hejdå tv-jävel (Nåväl, halvera tittandet i varje fall) . Här ska det spelas spel, ritas, hånglas, lagas mat ihop och byggas Lego.

- Lära mig vegomatlagning. Det här med att jag trycker i mig kött år in och år ut, har så klart mest med vana att göra. Att det är det enda jag kan. Så nu ska det lagas vegomat så det blir lättare att välja mat jag faktiskt kan stå för - för köttindustrin - fräsch? Ingen människa utan kraftiga empatistörningar kan väl ändå tycka det?

- Dansa mera!