Sidor

31 december 2013

Summering 2013

Förra året skrev jag att hoppades 2013 skulle innebära "friska ungar, en bra dagisdebut för Bimsan, mycket kärlekstid med min man, många ostron, sena grillkvällar, badstrandsslappande med vänner, en prunkande trädgård, massor av ledighet, släkthäng, ett gäng konserter och en första tatuering. ". 
Och tamigtusan! Inte så värst många ostron (Men ska ta med en låda till kvällens fest) och ingen tatuering har det blivit, men i övrigt tycker jag mina förhoppningar slagit in.

Jag gör som många tidigare år och summerar det gångna året med en lista för att snart ta farväl till ett händelserikt och härligt 2013. 

Årets projekt: Kolonistugan. Har gått från muggig liten tantstuga till färgglad fräsching. Andres har slitit som ett djur med att få till ny murstock, installera kamin, byta tak och väggar. Allt är så litet så litet, men tar ändå så förbannat mycket tid. Nu återstår att göra om förrådskällaren till riktigt rum, öppna upp en trappa mellan planen, bygga till ett inglasat uterum, dränera, fixa nytt kök och bygga uteplats. Puh.

Årets låt: Soundtracket till Backyardigans. Tyvärr.

Årets resa: Barnfria till Prag. Frossade i alkoholfri godöl, stabbig mat och långpromenader.Bodde på fantastiska Buddha hotell medans min mor kämpade med illbattingarna hemma i Svedala.

Årets person: Beppe såklart! Den lilla glada skiten som det är så lätt att vara mamma till. Pricken över vårt i.  

Årets plagg: Oversizes tröja och leggings. För att det är snyggt. Och för att dölja trebarnsmammamagen som flippat ut fullständigt.

Årets bokHar inte hunnit läsa en vuxenrad. Men i varje fall köpt Kristendom för ateister och En man som heter Ove. De får bli nästa års mål att hinna med. 
Däremot plöjer jag ju barnböcker som en galning och årets favoriter är bl.a: Vems bebis av Stina Wirsen. En fantastisk liten historia med snyftvarning om hur barn har olika vägar att komma till en familj. 

Årets köp: Ett gäng loppisfynd till kolonistugeköket. Riktigt proffsiga knivar för en spottstyver bl.a.

Årets lycka: Att ligga och kolla på Walking Dead med min make, käka ost och dricka portvin - i en nattad liten stuga med tända ljus överallt.. och tre knoddar som vi lyckats få att somna i hyfsad synk. DE kvällarna! 

Årets jobbigaste: I min lilla värld: att fatta hur tusan man nattar tre ungar själv. I den lite större världen: alla empatistörda dårar som inte fattar grejen med människors lika värde. 

Årets pryl: Grenmotorsågen. Det har under året visat sig att jag går igång stenhårt på att beskära träd, så jag plöjer youtubevideos för att lära mig och planerar nu för fullt för vårens alla snitt.

Årets förändring: Att leva med minitiös planering för att få "pusslet" att gå runt. Veckomenyer, gemensamma google calenders, mathem, hemmajobb och hela balletten.

Årets häng: Har hunnit hänga både med gamla och nya vänner en hel del under året vilket jag är sjukt nöjd över. Ett av de mest överaskande ovh roliga hängen är Anna som jag och Beppe dejtat varje måndag.

Årets surdeg: En bygglovsansökan vi aldrig lyckas få iväg

Årets fest: Hungerspelen i Stuvsta. Min vän Alex som dukade upp hundra sorters salami och ost för provsmakning ocg betygsättning. Så mätt har jag nog aldrig varit.

Årets nyårslöfte: Att vara snäll mot mig själv och omgivningen hela åretl :)

2014 - Välkommen! Hoppas du kommer innebära roligt jobb, lediga fredagar med familjen, lite löpning, en ny uteplats, en unge som lär sig gå, en annan unge som lär sig snacka och en tredje som lär sig att lyssna. Jag hoppas mina föräldrar får vara friska. Och så hoppas jag att jag och Andres ska bli bättre på att stänga av tv:n och hångla istället. Och så hoppas jag såklart på fler ostron, och att jag ska få dit den där första tatueringen tillsist.

Gott nytt år vänner!


18 december 2013

Kiddos

Det börjar närma sig jul och som varje år blir jag lite extra varm i bröstet av tacksamhet då. Känns som om det var igår vi outade för den samlade familjen på julafton att vi äntligen kulle bli föräldrar för första gången. Och nu sitter vi här fem år senare med tre strumpor på väggen och får knappt längre plats i lägenheten. 

Rigo - Den unga mannen med det breda vokabuläret, stora frågorna och gränslösa fantasin. Han är lika ljuvlig mot sin lillebror som bråkig med sin lillasyster. Lägger vissa dagar väldigt stor vikt vid att vara självständig, fixar frukost till övriga familjen och vill gå själv till förskolan. Andra dagar ska han ha hjälp med både påklädning och att breda sina mackor. Mittemellanåldern. "Jag gillar verkligen läskiga saker" brukar han ofta säga, och med det menar han krokodiler och Scoobedo. Absolut inte mörker eller att åka hiss. Det han lägger mest tid på just nu är att rita, bygga med Lego, klistermärken och sådana där pyssel- och knåpböcker. 

Bim - i trotsålderns zenit. Dessutom i en fortfarande relativt ordlös trotsålder, så allt det där frustrerade testandet kommer ut i form av knytnävar och tårar. Så oerhört mycket vilja i en så liten flicka. Hon älskar sin smutsiga docka, Dora utforskaren, att läsa böcker, digga och dansa. Rigo är hennes stora förebild, så även om de bråkar en hel del så är det också många stunder när de är galet sammansvetsade och leker kärleksfullt tillsammans. De stunderna fullständigt strålar Bim av lycka. Hon går på toa när hon känner för det, men är inte alls sugen på att testa blöjfriheten. Hon berömmer maten man lagar och har börjat strössla oss med sina härliga pussar och klappar. Även om det vissa dagar är ett tufft jobb att hantera alla arga protester så blir jag så himla stolt och trygg i att se hur mycket envishet, mod och coolhet hon besitter. 

Och så har vi lilla Beppe. Familjens mest pussade och omhuldade medlem. Frågan är vilka spår det kommer sätta i honom att vara ständigt omgiven av små och stora människor som bedyrar vilken världsfantastisk unge han är! Snart fem månader gammal. Sover som en klocka, äter som en häst. Är ointresserad av mat, men desto mer fascinerad av leksaker. Har ett skratt som värmer hela kroppen och är helt ljuvlig att få hänga med varje dag!