Sidor

31 december 2012

Summering 2012


Jag gör som många tidigare år och summerar det gångna året med en lista för att snart ta farväl till 2012. 

Årets projekt: Har ju knappt börjat, men att bli med kolonistuga och göra något fint av den är stora projektet nu helt klart.

Årets låt: Gentle Awaking med Jonathan David McPherson

Årets resa: Barnfri: St Petersburg med Andres där vi käkade ljuvlig, bodde ruffigt och hängde på skumma roliga klubbar. Med barnen: Weekend i Helsingfors! Nöjesfält, högsommar, finhotell och råpeppad Rigo!

Årets person: Andres. Att jag lyckats knipa en så bright, händig, omtänksam, uppriktigt fördomsfri och kul kille är ett under!

Årets plagg: Tankinin. Högst ofrivilligt.

Årets bok: Har knappt hunnit öppna en bok under året, men Sankta Psycho höll mig fängslad.

Årets köp: Rigo och Bims piratskepp som vi köpte i Tyskland. Mycket uppskattad här hemma och leks med nonstop.

Årets lycka: Att barnen leker mer och mer tillsammans.

Årets jobbigaste: Att få tiden att räcka till. Att inte låta samvetet äta mig fullständigt när den inte har räckt till.

Årets pryl: En gammal 60-talsskrinda barnen fick av min moster i julklapp!

Årets bebis: Kalmar-Vera! Som hela familjen så fort kärat ner oss i.

Årets blogg: Livet i Haugesund. För att bloggen är tråden mellan mig och utvandrarvännerna i Norge. Att få känslan av närhet till kompisen och hennes familj som jag annars hade haft usel koll på.

Årets förändring: Kanske löftet till mig själv om att ha mer skinn på näsan, kapa sådant jag tycker ger dålig energi, säga till när jag tycker folk går över gränsen och säga nej till sådant som inte gör mig gott. Att jag nästan hållit det helt.  

Årets häng: Guldkorn; Sommarsemester på Öland med Kaståsarna. Reggiefestivalen i Gävle med Petra och Anna. Kalmar ljumna sommarkvällar.

Årets surdeg: Att räcka till. Att bara försöka jobba 50% och misslyckas fatalt.

Årets irritationsmoment: Gamla ruttna typer som vägrar bjuda till.  Och alla empatistörda dårar som inte fattar grejen med människors lika värde.

Årets fest: Anna och Ronnys bröllopsfest.

Årets nyårslöfte: Worry less.

2013 - Välkommen! Hoppas du kommer innebära friska ungar, en bra dagisdebut för Bimsan, mycket kärlekstid med min man, många ostron, sena grillkvällar, badstrandsslappande med vänner, en prunkande trädgård, massor av ledighet, släkthäng, ett gäng konserter och en första tatuering. 

Gott nytt år!

22 december 2012

Dagen före dagen före dopparedagen

I skrivande stund sover småttingarna, jag lutar mig i soffan efter knäckkok och Andres gräddar sitt norrländska spisbröd. Lägenheten är tipptoppstädad, klapparna inslagna, granen klädd och nu ska det bli så obeskrivligt jävla göttigt med julledigt i veckorna två!