Sidor

31 augusti 2012

Tandläkarpremiär

20 tänder i gott skick räknades och så fick vi en liten föreläsning om lördagsgodis och tandtrolll.

30 augusti 2012

Koncentrationssvårigheter

Jag kan knappt tänka på något annat än vår blivande lilla stuga. Smultronjasmine, fönsterluckor, kylskåpsplacering, takslipning, hallonröda keramikkannor, utemöbler, trätrallssnickring, krusbärssylt och bäddsoffepriser. Sånt skulle jag med lätthet kunna lägga några timmar om dagen på att surfa efter, och känner därmed att jobbet känns lite överflödigt för tillfället. Tjänstledigt för dagdrömmeri?

27 augusti 2012

Vi och vidskepligheten

I somras var vi och kollade in ett helt förträffligt sommarhus i en liten håla utanför Västervik som heter Ankarsrum. Det perfekta huset till det perfekta priset, men med helt fel läge för en stadsråtta som mig. Så det blev inget. Men det var ändå sådär att vi gick och lekte lite med tanken efteråt på hur livet i Ankarsrum hade kunnat se ut. När vi kom hem efter semestern hittade Andres en gammal kartbok över Sverige, och när han på måfå slår upp en sida ser man att någon för en herrans massa år sedan har ringat in ett platsnamn med blyertspenna, "Ankarsrum". Av alla pyttesmå hålor..märkligt. Och vidskeplig som jag är börjat jag gräma mig något, för kanske var det menat då att vi skulle ha slagit till på det där skogshuset.

Hur som helst. Några veckor senare får vi ju veta att vi får köpa lilla drömstugan. När vi knallar in för att kolla hur den ser ut möts man av en kamin i entren..

Inspirationsjunkien i mig jublar

Tattoos, kolonistugefix, prints, kids room, dyo garden, sjuttiotalsinredning, nail art, crafts, japanese toys.. Osv osv. Pinterest tillfredställer något så djupt rotat i mig att det inte är klokt. Borta är allt bildletande och mapporganiserande som jag slösat allt för många dagar av mitt liv på. Istället sitter jag på Pinterestar varje ledig sekund. "Jag kan sluta när jag vill" mantrar jag för mig själv när jag sitter och samlar pastellfärgsbilder med förhöjd puls. Bara några timmar till...

26 augusti 2012

Det nya livet

Har ett par veckor av smalmat och träning bakom mig, och man kan väl bäst summera den med att jag vill äta en ko! Vända den jäveln i flingsalt, grilla den i ett stycke, låta bearnesesåsen rinna längst med ryggen och skölja ner den till sista lilla köttbit med iskall öl. Men nä.. Finncrisps it is. Livet är en fest.

25 augusti 2012

Längtan

I oktober blir det vår stuga! Vi var där på besök idag och den är ljuvlig. I totalt behov av nya tapeter och sånt ytfix, men med ett urgulligt femtiotalskök och två ordentliga sovrum på ovanvåningen, ett bra vardagsrum och snickarverkstad i undervåningen, och bäst av allt en grym trädgård med noll insyn och fina uteplatser. 100 meter från festplatsen där vi både haft bröllopsfest och våra ungars namngivning. 150 meter från mormor och morfar som är minst lika glada som vi, över att få barnbarnen så nära hela somrarna.
Jag är sjukt peppad på att få sätta igång med både stug- och trädgårdsfix!

20 augusti 2012

Ropar HEJ före jag kommit över ån

Allt är långt ifrån klart. Men ändå, det verkar som vi just fått den finaste lilla egna kolonistugan jag kunnat tänka mig. Vit med gröna knutar och en stor, avskild och mycket lovande trädgård.

14 augusti 2012

Polarn Hector

Puss!

Från avd Nallen till Björnen

Nu har han flyttat upp till storbarnsavdelningen, vilket till en början mest var läskigt men något han nu två dagar in på terminen är mycket mallig över. Bäst med att komma tillbaka till dagis var att få träffa sin kompis Mirja såklart.

Här i sin dagiskeps.

13 augusti 2012

A sad result

Mitt senaste gympass var för femhundra påsar chips och sjuttio öl sedan. Fy fan vad tungt det är!

Sthlm semester - del 3

Årets kräftfiske i Drevviken gav ett par riktigt goda kilon, vilket är mycket mer än vi någonsin fått tidigare. Men framför allt var det sjukt spännande för barnen att vara med.

Sthlm semester - del 2

På några barnfria timmar hinner man pussas, äta en god lunch, ta en öl, läsa senaste numret av Family Living OCH kolla in tre toppenbra utställningar som rullar på Kulturhuset just nu. "Noll Rasism", "Tom of Finland" och "Street Art".

Sthlm semester - del 1

Några ynka semesterdagar i den egna staden blev det, men dessa utnyttjades väl.
Här är Bim i Kaknästornet (Rigos favoritcafe) och jag och Rigo på Matmekka vid Etnografiska museet. En dag i matens tecken kan man väl säga.

08 augusti 2012

Bim ett år

Inget beskriver henne bättre än Andres smeknamn "vår lilla Tabasco". Full av sting men en härlig smaksättare. Hon säger "mamma", "pappa", "hej" och har något "ätta"-läte om mormor och morfar. Fröken drar 80 minst i kläder och sliter för tillfället knän som tusan. Hon har precis börjat släppa händerna och försöka stå på egna ben lite grand, men det är med skakig försiktighet och första stegen känns rätt många veckor bort. Hemma knallar hon gärna runt med sin gåvagn men har inte greppat hur man styr den än så när det tar stopp börjar damen skrika på hjälp. Skriika. Hon klättrar överallt och är nyfiken som sjutton på precis allt. Favoritleksakerna är vad som helst som Rigo visar intresse för, och när Rigo sitter i vårt knä dyker hon upp direkt och gnyr svartsjukt om att få komma upp. Hon är en fena på att kasta bollar och är stormförtjust i alla sorters djur. När hon hade närkontakt med en hund för första gång i helgen så skrattade hon tills hon kiknade när han slickade henne i hela ansiktet. Sommarens höjdpunkt har varit att få bada massor och leka på stranden. Vatten är grejen. Donnan har fått sin första hårklippning, har åkt lite karuseller till stor glädje, har flyttat in i storebrors rum, high-fivar oss och Rigo,  äter för det mesta som en häst och är allmänt äckligt söt med sina smilgropar och sitt trolltussiga hår.

Rigo 3 år och ett par månader

Trotset. Som bara riktas mot mig och Andres. Nollcentimetersstubinen som blossar till av minsta misstag från vår sida. Som om vi råkar hälla filmjölken på hallonen, istället för hallonen på filmjölken. Tårar, slag och - Jag älskar inte eeer, ni är dumma, du är inte min mamma!  Men också humorn, charmen och kramigheten som gör att man glömmer de där utbrotten på nolltid. Det är sjörövare som gäller just nu. Sjörövar-Fabbe, sjörövarskatter och sjörövarsvärd. Är han inte Kapten Buster så är han Kapten Rödjacka och glider tufft runt i sin röda frottémorgonrock dagarna i ända. Men så har han bebisstunder också. Särskilt när Bim fått för mycket uppmärksamhet eller när det talas om att han ska börja på storbarnsavdelningen på dagis snart. Då pratas det bebisspråk och kryps på alla fyra en stund tills han kommer på att det ändå är rätt nice att vara den "stora" hemma.
Bim är fortfarande en mycket populär lillasyster, som kallas Smelly Cat när hon luktar skit och Lilla Bimsan när hon doftar nybytt. Han är på pricken en meter lång och sparar för tillfället ut håret, målet är långt hår "samma som mormor och morfar". Han älskar att bada med avskyr att duscha. Förutom att prata om sjörövare och riddare, så handlar våra samtal mycket om att det är okey att vara arg men inte att slåss, om reseminnen, tigrar, lördagsgodis och bebisar. Han har blivit pappa till mjukistigern Money som följer honom vart han än ska, käkar ömsom jättebra ömsom uselt och längtar till vintern för då får man ha fodrade gummistövar.

03 augusti 2012

Öland

Tänk hur ljuvligt det kan vara med hyrd stuga, härliga kompisar, god mat, en strandremsa och ljumna trädgårdskvällar.

Böda strand

Åkte till norra Öland och fick en riktigt fin dag på stranden.

02 augusti 2012

Ölands djurpark

Själva djurparken tycker jag kändes sunkig som tusan, dåligt käk, beggade åkattraktioner och djur som helt klart förtjänade bättre liv - men ungarna hade skoj i varje fall.