Sidor

27 juli 2012

Helsingfors

> Familjen har just semestrat i Helsingfors i några dagar. Jag som egentligen bara varit där en gång tidigare när jag för första och sista gången hälsade på min finska morfar för tjugo år sedan blev mycket förtjust i grannhuvudstaden. Rent, gammalt, pampigt, mysigt.. Verkligen en positiv överaskning! Vi bodde mitt i smeten på GLO hotell (rekommendras varmt), käkade både finsk brunch (blää), Malaysisk middag (usch), nepalesisk middag (njae) och finsk "street food" (friterad spigg typ, gott!). Vi har varit på designmuseeum, åkt en massa spårvagn, shoppat barnkläder, fikat på Fazer cafe och haft en heldag på nöjesparken Borgbacken (wow!). Rigo har förälskat sig i mjukistigerungen "Money", varit på sjörövarbio och skippat nattblöjan. Medans Bim har ätit som en häst, sovit som en klocka och varit en allmän fröjd att resa med.
>
> Kort och gott: Helsingfors, fyra stjärnor.
>

19 juli 2012

Kusinskaran

Parkhäng

Det bästa med att ha en lillasyster som börjar bli stor är ju att man äntligen kan leka tillsammans. Men det sämsta tycker Rigo, är att inte ha någon gullig lite bebis hemma längre. Därför försäkrar han sig dagligen -mamma, vi ska väl få en till bebis sen, visst? Och varje gång han träffar bebisar pikar han oss med - ååh, mamma, en sån häär bebis vill jag också ha!

Födelsedagsfirad

Vilken lycka med presenter och polare!

16 juli 2012

På förekommen anledning

Haha. Språkligt missförstånd som behöver redas ut. Med alla "grymma människor" omkring oss menar jag på Stockholmska alla störtsköna människor.
Ingen fara på taket svärmor.:)

Kärlek

Idag kalasades det här för Bimsan. Och här ligger jag vaken mitt i natten och tänker på vilka grymma människor som omger oss.

15 juli 2012

Bim ett år!

Vår trollunge blir ett idag! Älskade lilla skit - GRATTIS! Du är det ljuvligaste jag vet!

Folk

Idag när jag stod intill vägen och såg alla tusentals människor kuta förbi på jubileumsmaran blev jag helt kär i människans varelse. Så olika vi är och vad häftigt det är med alla variationer. Svettiga och andfådda swischade de förbi, den ena helt olik från den andra. Långa, gamla, spänstiga, kolsvarta, rynkiga, kutryggade, muskliga, rödfräkniga, bleka, knubbiga, håriga, spinkiga, storögda, handikappade, korta, koncentrerade och målinriktade.

14 juli 2012

Jubileumsmaran

"Hejja hejja hejja pappa!" - skrek Rigo som en spattig galning när det äntligen var just hans pappa som sprang förbi!

Repris

Jag och mitt Gröna Lund-beroende. Idag blev det sjörövarshow och karuseller igen.

08 juli 2012

Grönan gav mersmak





Så igår åkte vi dit med barnen som var mycket nöjda över sjörövarshowen och tivoligrejen.

Balkonghäng i juli


06 juli 2012

Perfekt fredagskväll

Hamburgare, Ronja Rövardotter, popcorn och en bästa kompis som sover över i samma säng.

Legodejt

I förrgår dumpade jag och Rigo lillasyster hos mormor ett tag för att spendera lite dagtid för oss själva på stan.
- Vad vill du göra då? frågade jag.
- Fika hela dagen, prata och bygga Lego.
Så det blev precis vad vi gjorde. Snackade om sånt som det är för rörigt för annars, som att farfar är död men inte blev uppäten av en varg för det finns fler sätt att dö på och hur det kommer bli nu till hösten när det blir storbarnsavdelning. Och så åt vi wraps och chokladbollar tills vi storknade och byggde ihop en fin fiskebåt i Lego.

05 juli 2012

Sjuk

Idag satt jag och tyckte lite synd om mig själv i all min prakt på jobbet. Ögonen röda av infektion och halsen tjock och öm. Så sa kollegan någonting om alla dessa sjukdomar ungarna drar hem från dagis. Och jag ojjade mig och instämde. "Är det inte det ena så är det det andra". Och så berättade hon om löss och magsjukor. Och jag om vinterkräk och feberyror.

Och i det så kom jag ihåg hur innerligt jag för några år sedan önskade att jag tillhörde den där gruppen av kvinnor och män på arbetsplatser som kan ojja sig över sina vaknätter och VAB-dagar. Mammorna som har små pannor att badda med kallvatten och papporna som byter det ena Pippi Långstrump-bäddsetet efter det andra mitt i natten.

Att ha någon som drar hem ögoninfektion från dagis.
Kanske är det just så meningen med livet bäst formuleras.

02 juli 2012

Senfirad


Bättre sent än aldrig tänkte jag när vi fick till en heldagsbarnvakt igår och tog med maken på stan för att fira 38-årsdagen igen. En rejäl uppdatering av garderoben blev det och så Gröna Lunds besök med karuseller, femkamp och grillmiddag. Herre Jesus vad sköna och viktiga de här bara-vi-två-dagarna är. Att hinna sitta ner vid ett matbord och prata i evigheter utan att bli avbrutna. Att hinna se hur otroligt vacker han är och tänka hundra gånger på en kväll - lyllos mig!